Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie

logo
Branchevereniging van zorgorganisaties

verpleeghuiszorg | zorg thuis | revalidatie en herstel | jeugd

ActiZ FacebookActiZ TwitterActiZ LinkedInActiZ instagramActiZ Youtube
 

28-06-2021

Trots op Thuisbegeleiding

header thuisbegeleiding
 
 

Voorwoord

In de vorige ‘speciale’ nieuwsbrief deelden we het geweldige nieuws dat Thuisbegeleiding als Goed Beschreven methodiek is opgenomen in de databank Effectieve Sociale Interventies van Movisie. In deze editie besteden we aandacht aan andere ontwikkelingen, handige weetjes én praktijkervaringen van Thuisbegeleiding door heel Nederland.

De erkenning Goed Beschreven methodiek is een grote stap voorwaarts in de verdere profilering, positionering en professionalisering van Thuisbegeleiding. Niet alleen helpt het alle thuisbegeleiders om hun vak steviger op de kaart te zetten, maar ook geeft het mij als projectleider veel energie om landelijk door te gaan met het project Thuisbegeleiding bij ActiZ. Er is immers genoeg te doen én te delen.

Zo komen in het tweeluik Thebe Thuisbegeleiding manager Bonne Broersen en thuisbegeleider Monique Loch aan het woord over hun werk. In de Vijf vragen aan lees je over de ervaringen met Thuisbegeleiding van wethouder in Den Helder, Peter de Vrij. We geven je een leestip – deze keer het boek Over de drempel, Thuisbegeleiding in beeld van ZorgAccent. Tot slot ook een artikel over het nieuwe wetsvoorstel inkoop Jeugdzorg en Wmo én een interessante oproep van het digitaal platform Pleindoneren.

We horen graag van je als jij of jouw collega wil vertellen over een specifiek onderwerp of project in Thuisbegeleiding. Redacteur Irene Campfens interviewt je (digitaal of face-to-face) met plezier voor een volgende editie van de landelijke nieuwsbrief Thuisbegeleiding.  Ben of ken jij iemand die de nieuwsbrief ook graag ontvangt? Meld je ervoor aan bij mij, dan kom je op de maillijst.

Geniet van de zonnige dagen, het buiten- en het samenzijn,

Ilse de Vries.

 
 
 

Thuisbegeleiding bij Thebe: "Wij vullen aan"

In het tweeluik Thebe Thuisbegeleiding spreken we met manager Bonne Broersen en thuisbegeleider Monique Loch over het werk dat zij – met veel plezier en trots – doen in Midden- en West-Brabant. Een gesprek over de dagelijkse praktijk, complexe vragen en de samenwerking met ketenpartners: "Je doet het uiteindelijk echt met z’n allen.”

 

Lees meer

 
 
samen 4k
 
 
 
Wethouder Peter de Vrij

Vijf vragen aan... Peter de Vrij

In deze rubriek leggen we vijf steeds wisselende vragen voor aan iemand die betrokken is bij thuisbegeleiding. In deze editie is het woord aan Peter de Vrij, wethouder in de gemeente Den Helder. Hij heeft - in eigen woorden - een mooie, diverse portefeuille met Jeugd, Armoede/minimabeleid, Openbare ruimte en Sport. In gesprek vertelt Peter de Vrij over zijn ervaringen met zorg en Thuisbegeleiding in de regio.

 

Lees meer

 
 
 

Leestip: Over de drempel, Thuisbegeleiding in beeld

In 2018 lanceerde ZorgAccent Thuisbegeleiding het boek Over de drempel, Thuisbegeleiding in beeld. Het boek is gevuld met praktijkverhalen van tien (ex)cliënten, bijzondere foto’s en extra informatie over de methodiek Thuisbegeleiding.  ZorgAccent bracht het boek in eigen beheer uit en verzorgde zelf de vormgeving.

 

Lees meer

 
 
Leestip Over de drempel
 
 
 
calculator 4k

Nieuw wetsvoorstel inkoop Jeugdzorg en Wmo

Eind april 2021 is het wetsvoorstel ‘Maatschappelijk verantwoord inkopen Jeugdwet en Wmo 2015’ naar de Tweede Kamer gestuurd. In dit wetsvoorstel wordt de huidige aanbestedingsprocedure van Economisch Meest Voordelige Inschrijving (het EMVI-criterium) geschrapt. De nieuwe wet zou aanbestedingsprocedures van zorgaanbieders bij gemeenten zónder offertefase mogelijk maken. Wat betekent dit voor Thuisbegeleiding?

 

Lees meer

 
 
 

Pleindoneren zoekt maatschappelijke initiatieven achter de voordeur

Eerder las je in de nieuwsbrief Thuisbegeleiding een oproep van digitaal platform Pleindoneren. Het platform zoekt innovatieve maatschappelijke initiatieven die een financiële boost kunnen gebruiken. Een uitgelezen kans voor organisaties die Thuisbegeleiding bieden om met een vernieuwend idee in aanmerking te komen voor een financiële impuls. 

 

Lees meer

 
 
Pleindoneren
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_6
 

Lees meer

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_7
 

Lees meer

 
 
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_8
 

Lees meer

 
 
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001
 

Meer weten?

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
 

Meer weten?

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001
 

Meer weten?

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
 

Meer weten?

 
 
 

 
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_MEETINGS
 
 

 

 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_1
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_1
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_2
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_2
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_3
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_3
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_4
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_4
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_5
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_5
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_1
 
 
test