28 juni 2021Jeugd Nieuws

Leestip: Over de drempel, Thuisbegeleiding in beeld

In 2018 lanceerde ZorgAccent Thuisbegeleiding het boek Over de drempel, Thuisbegeleiding in beeld. Het boek is gevuld met praktijkverhalen van tien (ex)cliënten, bijzondere foto’s en extra informatie over de methodiek Thuisbegeleiding.  ZorgAccent bracht het boek in eigen beheer uit en verzorgde zelf de vormgeving.

Hieronder een fragment uit het boek zoals op de website van ZorgAccent te lezen is over cliënt Hans en thuisbegeleider Lilian (interview door Anyta Mulder):

Lilian is er niet alleen voor de praktische kant. Zij praat met Hans over wat hem bezighoudt en over zijn angsten. Lilian brengt de kennis van zijn psychische stoornis en de effecten die die hebben op zijn gedrag over op zijn twee zonen en de andere mensen die bij Hans over de vloer komen. Lilian: ‘Zijn zonen begrepen zijn gedrag niet zo goed. Ik heb hen uitgelegd waarom Hans doet zoals hij doet en dat heeft de relatie verbeterd.’ Als ik aan Hans vraag wat Lilian voor hem betekent, antwoordt hij: ‘Kaarten’. Lilian licht toe: ‘Omdat ik erachter kwam dat hij weinig contact had met zijn zonen, ben ik samen met hem begonnen om kaarten te schrijven en te sturen voor kerst en verjaardagen.’ Daarmee werden de banden weer aangehaald. Met name de oudste zoon Harald komt regelmatig. Hij is ook degene die de financiën regelt.

Je bestelt het boek Over de drempel, Thuisbegeleiding in beeld voor €19.95 bij ZorgAccent via deze link.

Ilse 4k

Laatste nieuws