28 juni 2021Jeugd Nieuws

Pleindoneren zoekt maatschappelijke initiatieven achter de voordeur

Eerder las je in de nieuwsbrief Thuisbegeleiding een oproep van digitaal platform Pleindoneren. Het platform zoekt innovatieve maatschappelijke initiatieven die een financiële boost kunnen gebruiken. Een uitgelezen kans voor organisaties die Thuisbegeleiding bieden om met een vernieuwend idee in aanmerking te komen voor een financiële impuls. 

Maatschappelijke opbrengst  

Heeft jouw afdeling of team een idee voor een niet-commercieel project met maatschappelijke opbrengst? Een idee waarmee je burgers áchter de voordeur helpt? Bijvoorbeeld een samenwerking met de lokale bibliotheek, het zwembad, de speeltuin of speel-o-theek waar cliënten van Thuisbegeleiding door jullie project terecht kunnen voor een lees-, zwem- of speeltegoed.

Pleindoneren zoekt ideeën waarmee Thuisbegeleiding samen met andere (lokale) organisaties en bedrijven écht maatschappelijke impact maakt. Pleindoneren stimuleert 5 initiatieven met een voucher van € 1.500,-- per initiatief. 

Stuur een filmpje in!

Enthousiast geworden? Het idee hoeft niet op papier. Er moeten twee filmpjes gemaakt worden: een kort filmpje vooraf waarin jullie het idee/plan presenteren - en indien Pleindoneren dit een aansprekend initiatief vindt - een filmpje achteraf, - na toekenning van de voucher - waarin te zien is wat het project heeft opgeleverd. Een gezin met een opgeknapte woning in beeld, of een kind dat trots een zelfgemaakte creatie laat zien. Uiteraard met waarborging van de privacy van alle betrokkenen (vraag cliënten en andere betrokkenen van tevoren om toestemming voor het filmpje). 

Heel Nederland

Pleindoneren maakt een selectie van de ingestuurde ideeën op basis van spreiding, zodat er op meerdere plekken in het land mooie initiatieven de kans krijgen om cliënten van Thuisbegeleiding verder te helpen. Stuur je filmpje naar info@pleindoneren.nl en hoor of jouw initiatief uitgekozen wordt.

 

Ilse 4k

Laatste nieuws