Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie

logo
Branchevereniging van zorgorganisaties

verpleeghuiszorg | zorg thuis | revalidatie en herstel | jeugd

ActiZ FacebookActiZ TwitterActiZ LinkedInActiZ instagramActiZ Youtube
 

04-10-2022

Trots op thuisbegeleiding

header thuisbegeleiding
 
 

De een-na-laatste nieuwsbrief!

De tijd vliegt. Dit is alweer de een-na-laatste nieuwsbrief Trots op Thuisbegeleiding. De allereerste editie in najaar 2020 ging naar 340 ontvangers en inmiddels zijn we de 900 gepasseerd! Fijn, dat jij, lezer, een via die 900 bent.

Project Thuisbegeleiding ActiZ
In december 2019 ben ik voor drie jaar als projectleider Thuisbegeleiding begonnen bij ActiZ. Het project loopt 1 december 2022 af. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat jij, net als ik, iets met Thuisbegeleiding doet of te maken hebt. Dat betekent dat jij op welke manier dan ook hebt bijgedragen aan het project Thuisbegeleiding. Ik ben benieuwd hoe jij terugkijkt op het project. Daarom nodig ik je van harte uit om via de link onderaan dit voorwoord mee te doen aan de digitale enquête.  

Lidmaatschap BPSW
Wist je dat je in 2022 geen contributie betaalt als nieuw lid van BPSW? Thuisbegeleiders hebben sinds dit jaar een eigen functiegroep binnen BPSW, de beroepsvereniging voor sociaal werkers. En nog mooier; word nu gratis lid en profiteer ook volgend jaar van het speciale kennismakingstarief voor thuisbegeleiders van €75 voor héél 2023. Dat is inclusief abonnement op Vakblad Sociaal Werk. Een lidmaatschap bij BPSW biedt ontmoeting, verdieping en kennisuitwisseling en zorgt tegelijk voor een gezamenlijke basis rondom het vak. Meer informatie over Thuisbegeleiding bij BPSW vind je hier. Direct aanmelden doe je op deze pagina.   

Handboek Thuisbegeleiding
De laatste tijd krijg ik weer meer vragen over het handboek Thuisbegeleiding. Het boek - Een praktische aanpak van ingewikkelde problemen blijft, ook na afloop van het project, bestelbaar via thuisbegeleiding@amstelring.nl. Het boek kan een mooie aanleiding zijn voor jou en je collega's om met elkaar in gesprek te gaan over hoe thuisbegeleiding binnen jouw organisatie georganiseerd is en welke wensen jullie hebben voor de toekomst.  

In deze editie
In deze editie lees je Vijf vragen aan met Edith en Linda, aandachtsfunctionarissen Huiselijk Geweld en Ouderenmishandeling bij De Zorggroep. Ook lees je in het interview van deze keer de ervaringen van een cliëntenraad Thuisbegeleiding. Je krijgt interessante lees- en luistertips en raakt weer helemaal bijgepraat in de laatste actualiteiten uit het veld.  

Vul de enquête in!
Thuisbegeleiding is uniek, een afdeling om te koesteren binnen je organisatie. Actiz heeft met dit project een boost willen geven aan de positionering, profilering en positionering van Thuisbegeleiding. Nu het project ten einde loopt, ben ik benieuwd naar je feedback. Fijn als je je ervaring met het project Thuisbegeleiding wil delen in deze link 

Dank je wel!  

Groet, Ilse.  

 
 
 

Artikel Zorg+Welzijn ‘Discontinuïteit is de olifant in het sociaal domein’

De discontinuïteit, ofwel onderbreking in het sociaal domein. Daar gaat het artikel ‘Discontinuïteit is de olifant in het sociaal domein’ in Zorg+Welzijn over. Het artikel verscheen naar aanleiding van het essay ‘Het geheim van de lange relatie’ van Radboud Engbersen, expert bij Movisie, Thijs Jansen van Stichting Beroepseer en Rienk Janssens van de VNG.  Uit het essay blijkt een grote behoefte aan meer continuïteit in het sociaal domein. 

 

Lees meer

 
 
Afbeelding Artikel Zorg+Welzijn 4K Discontinuïteit jackson-simmer-
 
 
 
Foto 4K Cliëntenraad Amstelring Thuisbegeleiding

Menselijke medezeggenschap

Op 1 juli 2020 is de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (Wmcz 2018) in werking getreden. De Wmcz 2018 beoogt de positie van cliënten te versterken en cliëntenraden (nog) beter in staat te stellen de belangen van cliënten te behartigen. In 2018 ontstaat bij Amstelring de wens om voor de extramurale onderdelen eigen cliëntenraden op te richten. In februari 2019 wordt vervolgens de cliëntenraad Thuisbegeleiding opgericht. In dit interview een inkijkje in hoe het de cliëntraadsleden vergaat. 

 

Lees meer

 
 
 

Vijf vragen aan Edith de Jong en Linda Leijssen

Edith de Jong en Linda Leijssen zijn beiden thuisbegeleider en aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld en Ouderenmishandeling bij De Zorggroep. In Vijf vragen aan vertellen Edith en Linda meer over wat zij doen en vooral waarom. 

 

Lees meer

 
 
foto 4K bij artikel 5 vragen aan- bron wodc magazine
 
 
 
living labs 4k

Versterken van sociale basis

Kenniscentrum Movisie organiseerde samen met onder andere Sociaal Werk Nederland en Wijkwijzer op 23 september Congrestival Back to basics, omzien naar elkaar. Een inspirerende en leerzame dag voor professionals in het sociaal domein. Een van de sprekers was staatssecretaris Maarten van Ooijen (ministerie VWS).

 

Lees meer

 
 
 

Luistertip: Zaaigoed

In het podcastkanaal Zaaigoed: inspiratie voor het sociaal domein wordt in iedere aflevering dieper ingegaan op actuele thema's in het sociaal domein. Zo zijn er afleveringen over Veilig Thuis, kwetsbare ouders, een kansrijke start, inclusiviteit, inburgering, privacy en het delen van gegevens. De podcast is interessant voor rijk en gemeenten en voor iedereen die werkzaam is in het sociaal domein. Zoals thuisbegeleiders.  

Abonneer je op Zaaigoed en ontvang iedere 6 weken een verse podcast. Abonneren kan via e-mail, stuur dan een mail aan info@programmasociaaldomein.nl. Abonneren via Whatsapp? Stuur 'podcast aan' aan [06 83516351] Je kunt de podcasts ook via Spotify of iTunes beluisteren

 
podcast 4K
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_6
 

Lees meer

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_7
 

Lees meer

 
 
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_8
 

Lees meer

 
 
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001
 

Meer weten?

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
 

Meer weten?

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001
 

Meer weten?

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
 

Meer weten?

 
 
 

 
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_MEETINGS
 
 

 

 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_1
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_1
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_2
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_2
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_3
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_3
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_4
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_4
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_5
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_5
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_1
 
 
test