Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie

logo
Branchevereniging van zorgorganisaties

verpleeghuiszorg | zorg thuis | revalidatie en herstel | jeugd

ActiZ FacebookActiZ TwitterActiZ LinkedInActiZ instagramActiZ Youtube
 

24-11-2022

Trots op Thuisbegeleiding

header thuisbegeleiding
 
 

De laatste nieuwsbrief!

En dan is daar het moment gekomen: de laatste nieuwsbrief Trots op Thuisbegeleiding! Deze editie staat in het teken van terugblikken op het project, want deze (voorlopig) laatste nieuwsbrief betekent ook het einde van het project...

Het begin
Maar eerst nog even terug naar het begin, want hoe is dit project ook alweer ontstaan? Ten eerste ben ik al ruim 13 jaar manager van de afdeling Thuisbegeleiding bij Amstelring, ten tweede hou ik van uitdagingen en ontwikkeling en ten derde hadden we met het Landelijk Netwerk Thuisbegeleiding gewerkt aan een nieuw handboek voor Thuisbegeleiding. Die drie ingrediënten vormen de basis van mijn plan om landelijk nóg meer met Thuisbegeleiding te willen doen. Toen ik mijn plannen en ambitie kenbaar maakte bij ActiZ, bood Angela Bransen, directeur ActiZ Jeugd, me een baan als projectleider aan. Zij gaf aan dat Thuisbegeleiding vanuit ActiZ zeker een boost kon gebruiken en zo startte ik 1 december vol enthousiasme aan mijn nieuwe uitdaging.

Drie jaar
Drie jaar lang mocht ik me anderhalve dag per week als projectleider bij ActiZ landelijk inzetten voor Thuisbegeleiding. Drie jaren die werkelijk voorbijgevlogen zijn. Drie jaren waarin ik ingezet heb op resultaten waar Thuisbegeleiding ook na het project nog de vruchten van kan plukken. Drie jaren waarvan alleen de eerste drie maanden écht zonder corona zijn geweest.

Eerlijk gezegd had ik graag meer willen doen. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje.
Ik ben niet snel tevreden en zit vaak boordevol ideeën. Ik denk altijd: ‘oh dit wil ik nog doen en dat is ook een goed idee. En stel nou dat het lukt om ook nog even...’ En dan ineens zijn er drie jaren voorbij. Poefff.

Resultaten
Gelukkig kan ik met een tevreden gevoel kijken naar de behaalde resultaten. Zo vind ik het bijvoorbeeld fantastisch dat er weer een opleiding Thuisbegeleiding is en de samenwerking met de HAN was echt een leuke ervaring. Er zijn trouwens nog enkele plekken voor de opleiding Thuisbegeleiding die start in maart 2023. Er zijn twee voorlichtingsbijeenkomsten indien je je wil oriënteren; 13 december van 12.30-13.30 en 12 januari van 11.30-12.30. Meld je aan bij info.llo.amm@han.nl  Ook kun je met vragen terecht bij Alletta Spreeuw, alletta.spreeuw@han.nl

Eigen beroepsgroep
En dan het meest recente resultaat, de eigen beroepsgroep bij BPSW, ook zo een waar ik blij mee ben. Ik hoop van harte dat Thuisbegeleiders elkaar via de beroepsgroep op gaan zoeken en zo kennis en ervaring met elkaar gaan uitwisselen. Hoe fijn is het om even een kijkje in de keuken bij een andere organisatie te kunnen nemen en nieuwe ideeën voor je eigen team of je eigen werk op te kunnen doen. Ook daar heb ik trouwens nog goed nieuws over te melden. Ik heb BPSW bereid gevonden om het lidmaatschap in 2023 ook nog gratis te maken! Dus stel dat je je nog niet aan hebt gemeld, doe dit dan alsnog en ervaar volgend jaar kosteloos wat de beroepsvereniging voor jou en je collega's kan betekenen. Kijk snel op de website

In deze editie
In deze editie van de nieuwsbrief komen diverse mensen aan het woord die ‘iets’ gedaan hebben voor het project. Wat vinden ze van de resultaten en hoe kijken ze erop terug. Zo komt Irene Campfens aan het woord, naast schrijver van het handboek ook degene die mij met veel schrijfklussen heeft geholpen tijdens dit project. Tijd om haar in de spotlight te zetten en zo te bedanken voor haar belangrijke bijdrage! Maar we kijken niet alleen terug, we kijken ook naar de toekomst. Want het project stopt dan wel, maar hoe gaat het verder? In dat licht stelt Joy-Ann Duursma zich voor, zij is een van de collega’s bij ActiZ die Thuisbegeleiding in haar portefeuille krijgt en vanuit ActiZ de borging en belangenbehartiging verder vorm gaat geven. Ook interviewen we twee leden van het Landelijk Netwerk, waarin zij vertellen wat we met het netwerk beogen en welke rol we gaan vervullen nu het project eindigt.

En dan is er nog mijn eigen toekomst...
De afgelopen tijd kreeg ik vaak de vraag; maar wat ga jij dan na 1 december doen? De afgelopen drie jaar heb ik twee banen gecombineerd, anderhalve dag ActiZ en de rest Amstelring. Per 1 december ga ik weer voor mijn volledige uren terug naar Amstelring. Ik kijk ernaar uit om weer één agenda en één inbox te hebben en zit vol plannen voor de toekomst van thuisbegeleiding bij Amstelring. Ook blijf ik gastdocent bij de HAN bij de opleiding Thuisbegeleider en blijf ik betrokken bij het Landelijk Netwerk Thuisbegeleiding. Kortom, mijn werkzame leven blijft vooral bestaan uit Thuisbegeleiding en daar ben ik blij mee. Ik heb regelmatig de vraag gekregen of ik na dit project te benaderen ben voor tijdelijke klussen voor afdelingen Thuisbegeleiding in het land. Ik zeg altijd: ‘vragen staat vrij & wie weet!’

Dankjewel!
Ik wil mijn laatste voorwoord graag afsluiten met een grote DANKJEWEL!
Bedankt voor het lezen van de nieuwsbrieven, bedankt voor al die leuke contacten en vragen, bedankt voor jullie medewerking aan de diverse resultaten en vooral bedankt voor jullie enthousiasme en trots. Het was me werkelijk een waar genoegen om samen met jullie Thuisbegeleiding meer op de kaart te zetten en de plek die te geven die het dubbel en dwars verdient. Keep up the good work en hopelijk tot ziens!

Warme groet, Ilse

 
 
 

Terugblik en toekomstwensen project Thuisbegeleiding

In de vorige nieuwsbrief trof je een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête. De belangrijkste vraag van de enquête was: hoe kijk jij terug op de resultaten van het project Thuisbegeleiding? In dit artikel geven we een samenvatting van de belangrijkste reacties uit de enquête. Ook vroegen we een aantal samenwerkingspartners om hun terugblik en toekomstwens te delen.

 

Lees meer

 
 
Foto Resultaten Terugblik Project 4k
 
 
 
Irene Campfens-4k

Het gezicht achter de verhalen: Irene Campfens

Irene Campfens was de afgelopen jaren de vrouw achter de interviews, berichten, de nieuwsbrief en niet te vergeten het Handboek Thuisbegeleiding. Ze bleek de perfecte match voor deze klus door haar brede zorg- en schrijfervaring. De afgelopen jaren is Irene helemaal in de wereld van Thuisbegeleiding gedoken. Nu het project ten einde komt, is het tijd voor een terugblik. 

 

Lees meer

 
 
 

Bestuursleden ActiZ Jeugd over project Thuisbegeleiding: ‘onderscheidende kwaliteit’

Het project Thuisbegeleiding werd uitgevoerd in samenwerking met de afdeling ActiZ Jeugd. Leden van ActiZ Jeugd zijn jeugdgezondheidszorgorganisaties uit het hele land. De afdeling telt negen bestuursleden. Met twee bestuursleden blikken we terug op het project. We spreken met Wilma Heesen, directeur Yunio Jeugdgezondheidszorg en Ruud Dijkers, Lid Raad van Bestuur Thuiszorg West Brabant (TWB).

 

Lees meer

 
 
Foto Actiz jeugd 4k
 
 
 
angela-wouter3

Directie ActiZ aan het woord

Angela Bransen is afdelingsdirecteur Jeugd bij ActiZ. Wouter van Soest is algemeen directeur bij ActiZ. Ook met hen blikken we graag terug op het project Thuisbegeleiding. Wouter van Soest: "Het belang van Thuisbegeleiding zal de komende jaren alleen maar toenemen met steeds meer thuiswonende ouderen. Ons project heeft voor zowel de leden, de betrokken medewerkers als de gemeenten/verwijzers gezorgd voor extra aandacht en focus op deze bijzondere vorm van zorg thuis."

 

Lees meer

 
 
 

Landelijk Netwerk Thuisbegeleiding

Organisaties die Thuisbegeleiding bieden, kunnen zich aansluiten bij het Landelijk Netwerk Thuisbegeleiding (LNT). In het LNT is er alle ruimte om ervaringen te delen en ervan te leren. Bonne Broersen, manager Begeleiding (dagbesteding en thuisbegeleiding) bij Thebe en Annet van Straaten, directeur ZuidZorg Thuiscoaching zijn beiden aangesloten bij het Landelijk Netwerk Thuisbegeleiding. Hoe kijken zij terug op het project en welke rol zien zij voor LNT in de toekomst?

 

Lees meer

 
 
Foto Landelijk Netwerk TB 4k
 
 
 
Joy-Ann-Duursma-4k

Voorstellen Joy-Ann Duursma

Joy-Ann Duursma is een van de collega’s bij ActiZ die Thuisbegeleiding in haar portefeuille krijgt en vanuit ActiZ de borging en belangenbehartiging verder vorm gaat geven. Ze is werkzaam als beleidsadviseur bij de afdeling Jeugd en van huis uit verpleegkundige. Ze stelt zich graag voor.

 

Lees meer

 
 
 

Tijdlijn project Thuisbegeleiding: drie jaar in beeld gebracht

Het project Thuisbegeleiding kende drie belangrijke pijlers: de profilering, de positionering en de professionalisering van Thuisbegeleiding. Hier is drie jaar lang hard aan gewerkt. Om het verloop van project Thuisbegeleiding in beeld te brengen, maakte ActiZ een tijdlijn met de highlights. In de tijdlijn zie je wat er vanaf de start van het project op 1 december 2019 tot het einde van het project op 1 december 2022 is gedaan. Kleine en grote hoogtepunten, publicaties en resultaten om met elkaar trots op te zijn! 

 

Bekijk de tijdlijn

 
 
tijdlijn-plaatje
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_8
 

Lees meer

 
 
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001
 

Meer weten?

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
 

Meer weten?

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001
 

Meer weten?

 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
 

Meer weten?

 
 
 

Bijeenkomsten

 
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_MEETINGS
 
 

 

 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_1
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_1
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_2
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_2
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_3
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_3
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_4
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_4
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_5
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002_5
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_001_1
 
 
test