nieuws

07 mei 2019Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Met de JgzApp beslissen ouders

Zelf kiezen hoe en wanneer je als ouder gebruik maakt van het consultatiebureau. Dat kan met de JgzApp. Via de app kunnen ouders zelf afspraken maken of wijzigen, live chatten met medewerkers, zien wie er in het kind-dossier heeft gekeken en waarom. Ook biedt de app nuttige informatie over opvoeden en opgroeien. De JgzApp geeft ouders een concreet hulpmiddel om eigen regie te houden, vergroot het gemak van medewerkers van de jeugdgezondheidszorg helpt zorgorganisaties te innoveren en de kwaliteit te verbeteren.

De app is ontwikkeld door Allegro Sultum samen met JGZ Kennemerland. “De app is eenvoudig in het gebruik, ouders zijn er heel tevreden over,” vertelt projectleider Krista Okma. “Ouders kunnen er zelf allerlei betrouwbare informatie over opvoeden en opgroeien vinden, aangeven over welke onderwerpen ze het graag willen hebben tijdens een afspraak, maar ook wanneer en met wie. Dit zorgt ervoor dat ze goed voorbereid en gemotiveerd op het consultatiebureau verschijnen.” Ouders die hun afspraken via de app beheren, hebben hier geen assistentie van medewerkers meer bij nodig. “Hierdoor krijgen we minder telefoontjes en blijft er meer tijd over voor andere taken. Ook verwachten we een terugloop in het aantal ouders dat niet verschijnt zonder bericht,” aldus Okma.

Fijn dat jullie laten zien wie er waarom in het dossier van je kind kijkt. Dat jullie hier zo transparant in zijn schept voor mij wel een gevoel van vertrouwen. Het is ook prettig om hierop terug te kunnen komen als je er vragen over hebt.” – ouder met de JgzApp

JgzApp is vernieuwend

De JgzApp onderscheidt zich van bestaande apps met een aantal innovatieve functionaliteiten. Met de app kunnen ouders op eenvoudige wijze keuzes maken in de diensten van de Jeugdgezondheidszorg en GGD. De app biedt ouders de mogelijkheid om aan te geven met welke jeugdarts of verpleegkundige zij een afspraak willen maken, op welke locatie en wanneer. Ouders kunnen in de app aangeven over welke onderwerpen zij het graag willen hebben tijdens een volgend consult. En het is de enige app die op een veilige manier direct gekoppeld is met een Digitaal Kind Dossier. Ouders kunnen via de app zien wie er in het dossier heeft gekeken en met welke reden; maar uiteindelijk ook mede vormgeven aan (de inhoud van) het dossier.

“Laatst werd mijn kindje ’s nachts ziek, hoge koorts... Ik wist gelijk: die vaccinatie morgenochtend ging hem niet worden. Het was heel fijn dat ik direct mijn afspraak kon wijzigen. Dochterlief sliep tegen de ochtend weer en ik dus ook... Mijn afspraak hoefde ik niet meer af te bellen, die had ik al verzet. Fijn om daar zelf invloed op uit te kunnen oefenen.” – ouder met de JgzApp

Meer weten over de JgzApp? 

U vindt hier meer informatie over de JgzApp

Olfert Koning - vierkant200

Laatste nieuws