Jeugd kinderschoenen en rode stoel Jeugd
01 mei 2020Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Gehoorscreening voor pasgeborenen weer van start op 4 mei

Het ministerie van VWS heeft op advies van het Centrum voor Bevolkingsonderzoek van het RIVM besloten om de gehoorscreening voor pasgeborenen weer te starten vanaf 4 mei. De gehoorscreening was tijdelijk stopgezet door de uitbraak van het coronavirus. Het advies om de gehoorscreening zo snel mogelijk weer op te starten is tot stand gekomen in samenwerking met alle betrokken veldpartijen en de programmacommissie neonatale gehoorscreening.

De belemmeringen voor de gehoorscreening bij pasgeborenen, die destijds hebben geleid tot de tijdelijke stopzetting, zijn grotendeels opgelost. Zo zijn de vervolgdiagnostiek en behandeling voor pasgeborenen met een afwijkende uitslag weer landelijk geborgd. De uitvoerende organisaties verwachten geen problemen bij de uitvoering van de gehoorscreening. Daarnaast gelden uiteraard aangescherpte maatregelen voor de uitvoering van de gehoorscreening zodat verspreiding en besmetting met het coronavirus wordt voorkomen.

Gehoorscreening inhalen

Er is ook een plan opgesteld om pasgeborenen bij wie de gehoorscreening nog niet kon worden uitgevoerd, alsnog te doen. De ouders ontvangen hierover bericht via hun eigen jeugdgezondheidszorgorganisatie.

Lees het nieuwsbericht van het RIVM

 

Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws