nieuws

Jeugd beeldmerk
20 december 2017Jeugd Nieuws

Jeugdgezondheidszorg op de goede weg

In 2016 en 2017 voerde de inspectie onderzoek uit bij alle Jeugdgezondheidsorganisaties. 20 december 2017 is de eindrapportage gepubliceerd. De hoofdconclusie van het rapport is dat de JGZ organisaties over het algemeen verantwoorde zorg leveren en steeds meer inzicht hebben in de kwaliteit. Dit resultaat geeft de inspectie het vertrouwen dat de jeugdgezondheidszorg op de goede weg is. 

Tijdens deze onderzoeksronde toetste de inspectie op vijf centrale onderwerpen:

  • in beeld, in zorg, bereikt;
  • zicht op kwaliteit van zorg;
  • samenwerking in het sociaal domein;
  • kindermishandeling in de praktijk;
  • verbeterplan van het vorig toezicht. 

De hoofdconclusie van het onderzoek is dat de JGZ organisaties over het algemeen verantwoorde zorg leveren en steeds meer inzicht hebben in de kwaliteit. Dit resultaat geeft de inspectie het vertrouwen dat de jeugdgezondheidszorg op de goede weg is. 

Reactie ActiZ Jeugd

Begin januari 2018 zal ActiZ Jeugd gezamenlijk met GGD GHOR Nederland, NCJ, AJN en V&VN inhoudelijk reageren op de rapportage. Vooruitlopend daarop zijn wij uiteraard verheugd dat de conclusie is dat jeugdgezondheidszorg verantwoorde zorg biedt en voldoende zicht heeft op de kwaliteit. Ook is ActiZ Jeugd blij dat de inspectie expliciet aandacht besteed aan de rol en positie van de JGZ in het Sociale domein. Samen met partners zullen wij insteken op doorontwikkeling van de JGZ-sector.

Laatste nieuws