nieuws

Jeugd beeldmerk
04 oktober 2017Jeugd Nieuws, Samenwerking jeugd

JGZ Zuid-Holland West en 8 gemeenten gaan vernieuwende samenwerking aan

De gemeenten in regio Zuid-Holland West hechten grote waarde aan de gezonde en veilige ontwikkeling van kinderen en jongeren als goede basis voor hun verdere leven. Samen met JGZ Zuid-Holland West hebben zij daarom nieuwe samenwerkingsafspraken voor de jeugdgezondheidszorg in een convenant 2018-2021 vastgelegd. 

Het convenant is vernieuwend omdat het uitgaat van vertrouwen, flexibiliteit, resultaatafspraken en wederkerigheid. Het gaat om het realiseren van gezamenlijke doelstellingen waarvoor wederzijdse afspraken nodig zijn. Met ruimte voor flexibele en preventieve zorg op maat voor ouders en kinderen. 

Opgroeien en opvoeden gaat gelukkig meestal goed en zonder problemen. Toch gaat het niet altijd vanzelf. Alle ouders hebben weleens vragen over de ontwikkeling en opvoeding van hun kinderen.
De nieuwe afspraken tussen de 8 gemeenten; Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Westland, Wassenaar en Zoetermeer en JGZ Zuid-Holland West zijn daarom belangrijk. Ze hebben de gezamenlijke doelstelling om kinderen en jongeren zo blij en gezond mogelijk te laten opgroeien. Zo kan JGZ blijven signaleren en zwaardere zorg blijven voorkomen door ouders en jongeren bij te staan bij alledaagse vragen. 

Samenwerken voor blije en gezonde kinderen

Samen met partners uit verschillende disciplines (jeugdzorg, Wmo, onderwijs en participatie) staan JGZ en gemeenten voor de opgave om een bijdrage te leveren aan regionale speerpunten als minder kindersterfte, positiever opvoeden en betere weerbaarheid van kinderen. Veel van deze partners hebben daarom ook een bijdrage geleverd aan het benoemen van de regionale doelstellingen in het convenant. JGZ blijft zoeken naar integrale samenwerking en staat open voor handreikingen van partners. Gezamenlijk en met verschillende expertises maken we het meeste verschil voor ouders, kinderen en jongeren. 

Het convenant

Download hier het door de partijen ondertekende Convenant uitvoering jeugdgezondheidszorg Zuid-holland West 2018-2021

Bron: JGZ Zuid-Holland West, september 2017

Laatste nieuws