17 november 2020Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Nieuwe podcast serie: Preventie aan zet

In de eerste aflevering van de podcastserie ‘Preventie aan zet’ staat de vraag centraal: Hoe pakken we het personeelstekort in de zorg aan?
Te gast zijn Angela Bransen (o.a. afdelingsdirecteur bij ActiZ Jeugd), Ron Boumans (bestuurder JGZ Zuid-Holland West) en Nick Nooij (recruitment lead bij IT-bedrijf Topicus
).

Beluister de podcast: Preventie aan zet - Hoe pakken we het personeelstekort in de zorg aan?

In de podcast geven de drie deelnemers, ieder vanuit eigen expertise hun visie op het tekort aan personeel, met name binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Vervolgens gaat het vooral over oplossingen. Wat zijn hun ervaringen en ideeën. Wat verwachten ze van de inzet van technische innovaties. Welke mogelijkheden zien zij met data en hoe krijgen bestuurders inzicht in het welzijn van medewerkers. In het laatste deel komt het werven van personeel aan bod. De drie gasten geven praktische handvatten waar elke organisatie wat hen betreft direct mee aan de slag kan.

Aflevering 2 van de podcast

In aflevering twee staat de 24/7 maatschappij centraal. Hoe ga je daar als organisatie in de preventieve zorg mee om? Abonneren op deze podcast Topicast kan bijvoorbeeld via Spotify of iTunes. Topicast is een uitgave van IT-bedrijf Topicus.

Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws