03 november 2022Jeugd Nieuws

JGZ sectorplan Covid-19

Vanwege de verwachtte oplopende Covid-19 cijfers heeft ActiZ Jeugd samen met AJN, GGD/GHOR Nederland, het NCJ en V&VN een JGZ sectorplan gemaakt voor verschillende fases van Covid-19 zoals die zich mogelijk kunnen gaan voordoen (Verkoudheid, Griep+, Continue Strijd en Worst Case).

Schema met scenario's

Voor elk scenario is in het schema (zie pagina 4) aangegeven wat het advies is voor de basis-, voorzorgs- en/of contact beperkende maatregelen om de JGZ zo veilig en verantwoord mogelijk door te laten gaan. Het plan is besproken met de managers JGZ en de besturen van de branche- en beroepsverenigingen. Minister Ernst Kuipers heeft momenteel het corona-crisisniveau, op advies van het RIVM, verhoogd. Dat betekent voor onze sector dat wij in fase 2 = Griep+ zitten. Naast de basisregels die bij verkoudheid gelden is het advies nu: geen handen te schudden en een medisch mondneusmasker te dragen bij verkoudheidsklachten en te testen. 

Het JGZ sectorplan is geschreven door: Jacqueline de Vries (V&VN jeugd), Joy-Ann Duursma (ActiZ jeugd), Tinneke Beirens (AJN), Karin Boode (GGD GHOR Nederland) en Elle Struijf (NCJ).

 

Laatste nieuws