07 december 2021Jeugd Nieuws

Altijd onderweg

In de vorige nieuwsbrief vroeg ik je om je mail in de gaten te houden. Ik was namelijk voornemens om de datum van de volgende landelijke netwerkdag met je te delen. Helaas ging het na mijn enthousiaste ‘vooraankondiging’ al snel weer minder goed met de coronacijfers en heb ik in goed overleg besloten dat de netwerkdag in maart 2022 niet doorgaat. De risico’s zijn te groot en de eventuele annuleringskosten te hoog. Natuurlijk blijf ik de ontwikkelingen in de gaten houden en denk na over manieren om elkaar te ontmoeten in het nieuwe jaar. 

Deze maand gaat voor mij alweer het derde en laatste jaar in van het project Thuisbegeleiding bij ActiZ.  Het komende jaar zal mede in het teken staan van borging. Een onderdeel van de opdracht zat voor mij ook in het verbinden, maar door corona was hierin weinig mogelijk. Wauw, als ik erover nadenk: de kans dat ik dit project vrijwel geheel onder corona-omstandigheden uitvoer, wordt steeds groter. Ik hoop dat het mij desondanks lukt om het derde jaar in het teken te laten staan van verbinding, het steeds steviger wordende netwerk verder uit te breiden en nog meer mooie lijntjes te leggen.  

Onderaan de nieuwsbrief vind je een uitnodiging voor een korte vragenlijst in Google Forms. De bedoeling is om op deze manier digitaal de behoefte om te sparren met gelijkgestemden, te peilen bij coaches, teamleiders en managers Thuisbegeleiding. Ik realiseer mij dat december een drukke maand is, maar vraag je om een paar minuten van je tijd. Met jouw input kan ik in 2022 aan de slag met het organiseren van (digitale) bijeenkomsten die aan de behoeften tegemoetkomen.  

In deze nieuwsbrief lees je in de vaste rubriek Vijf vragen aan over de praktijk van thuisbegeleider Marcel van Vliet en vertellen drie gedragsdeskundigen in een interview over hun rol en meerwaarde binnen de Thuisbegeleiding. Ook krijg je een leestip, tref je een artikel over het Toekomstscenario jeugdbescherming en een artikel over onbegrepen gedrag bij ouderen. Tevens lees je een artikel in het kader van preventie en hoe de Thuisbegeleiding van De Zorggroep daar invulling aan geeft. 

En last but not least:  bij deze doe ik een oproep voor deelname aan de eenjarige pilotopleiding Thuisbegeleider, die start in april 2022. Zoals in een eerdere nieuwsbrief vermeld, is er in nauwe samenwerking met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) een éénjarige opleiding ontwikkeld voor Thuisbegeleiding. Ik ben er trots op dat dit zo snel tot stand is gekomen! Ben of weet jij een thuisbegeleider die graag meedoet aan de pilotopleiding en wil je meer informatie?  Laat het weten en mail naar i.devries@Actiz.nl 

Voor nu een warme, fijne en verbindende decembermaand gewenst.  

Ideeën voor een interview of achtergrondartikel? Mail, dan neemt redacteur Irene Campfens contact met je op.  

Groet, 

Ilse   

Laatste nieuws