nieuws

Jeugd laarzen en schoenen
02 maart 2018Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Landelijk Ouderpanel bestaat 1 jaar

In een jaar tijd hebben bijna 1200 ouders zich aangesloten bij het Landelijk Ouderpanel: een online achterban van ouders die meepraten- en denken over opvoeden en onderwijs.

De ouders deden mee aan onderzoeken over onder meer pesten, seksuele opvoeding, mediaopvoeding en passend onderwijs. Het Landelijk Ouderpanel is een initiatief van Stichting Opvoeden.nl en Ouders & Onderwijs. Een moment om terug te blikken op de resultaten. 

Het ouderpanel deed grote onderzoeken over pesten, seksuele opvoeding en passend onderwijs. De korte peilingen gingen over stakingen van leraren, richtlijnen in de jeugdgezondheidszorg, mediaopvoeding en projecten van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw). Via polls werden ouders gevraagd naar hun mening over actualiteiten of korte stellingen. De ouders werden bijvoorbeeld gevraagd of hun kind onrustiger is rondom de feestdagen en op welke manier zij het liefst in teksten aangesproken worden: met ‘je’ of ‘u’. Kortom: de stem van ouders hebben we het afgelopen jaar zeker gehoord! 

Het doel van het ouderpanel wordt steeds meer werkelijkheid: de stem van ouders luider laten klinken in de wereld van onderwijs, jeugd(gezondheids)zorg, wetenschap, overheid en politiek.
In de nieuwsbrief lees je meer over het ouderpanel en de in 2017 bereikte resultaten. Een aantal daarvan staan ook in deze infographic

Bron: Opvoeden.nl

Laatste nieuws