nieuws

Jeugd beeldmerk
19 december 2017Jeugd Nieuws, Kwaliteit en opleiding

NCJ en TNO ontwikkelen e-Health platform voor betere jeugdgezondheidszorg

Het NCJ en onderzoeksinstituut TNO hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van digitale innovatie van de jeugdgezondheidszorg (JGZ). Beide partijen gaan, samen met relevante stakeholders, een roadmap ontwikkelen voor digitalisering van de JGZ. 

Doel

Het doel van de samenwerking is het bevorderen van de ontwikkeling en gezondheid van kinderen via een gelijkwaardige samenwerking tussen ouders en JGZ-professionals. Hierbij voeren de ouders zelf de regie op de aanpak van hun zorgen en hulpvragen en werken de professionals zowel preventief als vraaggericht. 

Start Pilot

“Het systeem moet zorgen voor borging van de basispreventie en het empowerment van ouders, een meer eenduidige en wetenschappelijk onderbouwde manier van werken, inclusief goed gebruik van richtlijnen en de van inzet van e-Health applicaties als ondersteuning van het primaire hulpverleningsproces”, vertelt Symone Detmar van TNO. “Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande ICT-systemen, methodieken en instrumenten die bovendien eenvoudig bruikbaar moeten zijn voor alle betrokkenen.” Naar verwachting start de gezamenlijke pilot in januari.

Bron: NCJ TNO, november 2017

Laatste nieuws