nieuws

Jeugd kinderschoenen en rode stoel Jeugd
18 november 2017Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Week tegen Kindermishandeling 2017

In de week van 20 en met 26 november is het de Week tegen Kindermishandeling. In deze week vinden volop activiteiten plaats rondom dit thema. We roepen iedereen op om mee te helpen deze week tot een succes te maken. Dit kan door zelf actief te zijn tijdens de Week; deel te nemen aan activiteiten maar ook door met collega’s uit de eigen én uit samenwerkende organisaties het onderwerp te bespreken. 

 

Logo Week tegen kindermishandeling 2017

Acties in de Week tegen Kindermishandeling

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Naast het organiseren of het bezoeken van een activiteit, kan je ook online een bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van de Week. Hieronder een aantal opties. 

Kick-off

Maandag 20 november start de Week tegen Kindermishandeling met een kick off in Theater Diligentia in Den Haag. Het programma staat volledig in het teken van verbinding en met gasten als VWS-minister Hugo de Jonge, VNG-bestuurder Jantine Kriens, Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en experts als Aafke Scharloo, Kim van Laar, Maaike Brunekreef en Esmah Lahlah belooft het een mooie bijeenkomst te worden. 

Pers uitnodigen

Als jouw organisatie tijdens de Week een activiteit organiseert, kan je hierbij regionale en lokale media uitnodigen. Dit zorgt voor meer aandacht voor de Week én voor de rol van jouw organisatie in de aanpak van kindermishandeling. 

Actie op sociale media

Het thema van dit jaar is ‘verbind voor het kind’, omdat we samen écht een verschil kunnen maken in de aanpak van kindermishandeling. Om de verbinding tijdens de Week zichtbaar te maken, roepen we mensen op de handen ineen te slaan en op een creatieve manier een sterke verbinding te maken tussen personen.
Organiseer je een activiteit tijdens de Week? Maak dan met de aanwezigen een sterke verbinding en deel de foto! Gebruik hierbij de hashtag #verbindvoorhetkind

Twibbon

Een andere manier om aandacht te vragen voor de Week is door het gebruik van Twibbon. Dat is een filter dat je over jouw profielfoto op Facebook, Twitter en/of LinkedIn plaatst. Dat doe je via de speciale Week tegen Kindermishandeling pagina op www.twibbon.com. Daar staat stap voor stap uitgelegd hoe je de Twibbon instelt. Stel de Twibbon hier in 

Werkconferentie NCJ

De werkconferentie van het NCJ van 23 november staat deels ook in het teken van kindermishandeling. Aanmelden kan nog via de website van het NCJ. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Laatste nieuws