nieuws

Jeugd kinderschoenen en rode stoel Jeugd
18 november 2017Jeugd Nieuws, Kwaliteit en opleiding

Nieuws vanuit PJ&J november 2017

Nieuwe informatie over het professioneel statuut, alle info over de conferenties en de evaluatie Jeugdwet. 

Professionele ruimte nemen en krijgen

Professionals nemen en krijgen steeds meer ruimte om, samen met de jeugdige en/of het gezin, zelf oplossingen te zoeken voor de hulpvraag. En om besluiten te nemen die aan deze oplossingen bijdragen. Dit heet professionele autonomie. In samenwerking met collega’s en binnen de kaders van de organisatie, krijgt deze professionele autonomie vorm. Het model Professioneel Statuut en de bijbehorende werkvormen – Stellingen-spel Professionele Autonomie en de Cirkel van professioneel verlangen – ondersteunen professionals en aanbieders daarbij.
Lees meer 

Alle informatie over de conferenties PJ&J op 1 webpagina

Wil je terugblikken, je verder verdiepen of vast een idee krijgen van wat je kunt verwachten van de conferentie Professionalisering Jeugdhulp en Jeugdbescherming die je gaat bezoeken? Op de website van PJ&J staat alle informatie over de conferenties nu op één pagina: presentaties van de workshops, werkvormen, links naar ‘gereedschapskisten’ met handreikingen en een sfeerimpressie van de conferentie in Groningen.
Bekijk hier het hele aanbod 

De conferentie PJ&J nog niet bezocht?

Tot eind januari 2018 zijn er onder meer nog conferenties in: Rotterdam (14 november), Culemborg (7 december) en Haarlem (24 januari). In de kalender op de website van PJ&J staan alle conferenties.
Meld je hier aan 

Evaluatie Jeugdwet: de stem van professionals!

De beroepsverenigingen in de jeugdhulp en jeugdbescherming vinden het belangrijk dat de stem van professionals krachtig wordt gehoord. Daarom is in de afgelopen maanden middels een enquête in kaart gebracht wat de komst van de Jeugdwet voor professionals betekent. Bijna 1.000 professionals vulden de enquête in en brachten zo in beeld wat de positieve en negatieve ontwikkelingen zijn.
Lees meer 

Column: Wat wil een jeugdhulpverlener nog meer?

Marja Bakker, ambulant jeugdhulpverlener/trainer bij Elker - Het Poortje in Groningen, vertelt in haar column over hoe zij tegen professionaliseren aankijkt en wat de jeugdhulpverlener (nog meer) wil. Laat je inspireren!|
Lees hier verder

1-DSC_0927-001
DDD

Inge Steinbuch-Linstra

Laatste nieuws