nieuws

Jeugd beeldmerk
22 oktober 2017Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Nieuwe subsidieronde Tel mee met Taal

Een nieuwe subsidieronde Tel mee met Taal is aangekondigd voor 2018. Met de subsidieregeling van Tel mee met Taal wordt investeren in taal financieel aantrekkelijker. Subsidies kunnen worden aangevraagd door een samenwerkingsverband van een aantal organisaties waarvan ook de jeugdgezondheidszorg deel kan uitmaken. 

Op de pagina van het programma ‘Tel mee met Taal’ vindt u binnenkort meer informatie over de subsidieregeling. Het aanvragen van subsidie is mogelijk vanaf 1 januari 2018. 

Over Tel mee met Taal

Met Tel mee met Taal geeft het kabinet een extra impuls aan het bestrijden van laaggeletterdheid en het voorkomen hiervan. Het actieprogramma is een initiatief van de ministeries van OCW, SZW en VWS en diverse partners en loopt tot en met 2018. 

Tel mee met Taal beoogt laaggeletterdheid aan twee kanten aan te pakken: door het bevorderen van lezen – en het plezier in lezen. En door het probleem aan te pakken in de context waarin mensen ertegenaan lopen. Iemand kan bijvoorbeeld moeite hebben met het lezen van de bijsluiter van een medicijn. Of het lastig vinden om een formulier op de computer in te vullen. 

Een belangrijk doel van het programma is om alle betrokken partners op lokaal en regionaal niveau structureel beter te laten samenwerken. Door betere samenwerking kunnen kinderen en volwassenen met een taalachterstand namelijk sneller worden opgespoord en beter worden begeleid naar effectieve ondersteuning die goed past bij hun vraag en behoeften. Zo krijgt iedereen die moeite heeft met taal, rekenen en digitale vaardigheden betere kansen om zichzelf te ontwikkelen en volwaardig mee te doen in de samenleving. 

Oktober 2017

U kunt Tel meet met Taal bereiken via info@telmeemettaal.nl

 

Laatste nieuws