nieuws

Jeugd laarzen en schoenen
21 september 2017Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Werkgroep 'wij zien je wel' op 7 september gestart

De werkgroep ‘Wij zien je wel’ gaat aan de slag voor passende zorg en ondersteuning van mensen met een zeer ernstig verstandelijke en meervoudige beperking (ZEVMB) en hun gezinnen. Onder voorzitterschap van Ton Heerts gaat de werkgroep op zoek naar verbetermogelijkheden in de kwaliteit en organisatie van zorg en ondersteuning voor deze groep mensen. 

Opdracht van de werkgroep

De werkgroep ‘Wij zien je wel’ gaat vanaf september 2017 aan de slag voor passende zorg en ondersteuning van mensen met ZEVMB en hun gezinnen. Om dat te bereiken is de werkgroep gestart met de volgende opdracht:

  • Kijk vanuit het perspectief van mensen met een ZEVMB naar behoeften en knelpunten in de zorg, hulp en ondersteuning.
  • Heb daarbij zowel aandacht voor het ZEVMB kind zelf als voor het gezin.
  • Zoek op basis hiervan zoeken naar oplossingen en verbetermogelijkheden.
  • Stimuleer het realiseren van deze verbeteringen.
  • Het helpen waar mogelijk bij het oplossen van individuele situaties.
  • Stimuleer dat de verbeteringen worden vertaald naar generieke oplossingen voor een bredere groep. 

Verbetermogelijkheden

In de werkgroep is expertise vertegenwoordigd vanuit het perspectief van gezinnen en zorgprofessionals tot bestuurders en financiers. De werkgroep werkt vanuit de leefwereld van mensen met een zeer ernstig verstandelijke en meervoudige beperking (ZEVMB) en de gezinnen om hen heen. De start is een inventarisatie van knelpunten en verbetermogelijkheden en op basis daarvan stimuleert zij de totstandkoming van die verbeteringen. Vervolgens zullen de verbetermogelijkheden waar mogelijk worden vertaald naar generiek toepasbare oplossingen, die ook waardevol zijn in situaties met minder ernstige of andere beperkingen. De werkgroep start op initiatief van Staatssecretaris Van Rijn, maar is onafhankelijk in haar aanpak en advisering. 

Op de hoogte blijven

Iedereen die bij mensen met ZEVMB is betrokken, is uitgenodigd om input, vragen en suggesties aan te reiken aan de werkgroep. Kijk voor meer informatie op de website www.wijzienjewel.nl. Via de site kan men zich ook abonneren op een nieuwsbrief. Verder communiceert de werkgroep via Facebook en Twitter (@wijzienjewel).

Laatste nieuws