nieuws

Jeugd laars en skateboard
21 september 2017Jeugd Nieuws, Kwaliteit en opleiding

Visio stelt digitale versie ‘Ouderbegeleiding jong blind kind’ beschikbaar

Onlangs bracht Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, het boek ‘Ouderbegeleiding aan gezinnen met een jong blind kind’ uit. Om geïnteresseerde professionals binnen en buiten de organisatie te laten delen in deze specifieke expertise is nu een digitale versie beschikbaar in de vorm van een toegankelijke pdf. 

Aandacht voor interactie tussen ouders en begeleiders

Het boek Ouderbegeleiding is geschreven door orthopedagogen Irma Uijen de Kleijn en Marloes van Oort. Het is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij de begeleiding van gezinnen met een blind kind. Met de uitgave willen de auteurs aandacht vragen voor de interactie tussen begeleiders en ouders. Maar ook begeleiders inspireren en uitnodigen tot het verder ontwikkelen van een visie op de begeleiding van gezinnen met een jong blind kind, in de leeftijd van nul tot zes jaar. Dit doen de auteurs met een aantrekkelijke thematische opbouw, waarin steeds de ervaringen van ouders, inspiratie vanuit literatuur en kennis uit de praktijk terugkomen. 

Kosteloos aan te vragen

Het boek Ouderbegeleiding aan gezinnen met een jong blind kind is als toegankelijke pdf kosteloos aan te vragen in de Visio-webshop.

Bron: www.Visio.org

_DEF_ActiZ jeugd FC = voor normaal gebruik

ActiZ Jeugd

Laatste nieuws