nieuws

Jeugd kinderschoenen en rode stoel Jeugd
21 september 2017Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

NCJ publiceert Infosheet en theorietool voor investeren in Ouderschap

De missie van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) is: alle kinderen in Nederland kunnen veilig en gezond opgroeien. Investeren in ouderschap door de JGZ kan hierin het verschil maken. Het NCJ publiceert ter ondersteuning hierbij een infosheet en theorietool over ouderschap. 

Aansluiten bij ouders

Door aan te sluiten bij ouders en te investeren in het ouderschap kan de JGZ een vanzelfsprekende gesprekspartner worden om vragen, onzekerheden en frustraties rondom het ouderschap mee te bespreken. Het NCJ ontwikkelde een infosheet, die ingaat op de verschillende dimensies van ouderschap en de rol die de JGZ kan spelen om het ouderschap te versterken. 

Professional en ouderschap

Werken voor en met kinderen, zoals de JGZ en jeugdzorg professionals doen, is altijd ook en vooral werken met de ouders. Kennis over ouderschap helpt professionals om ouders te ondersteunen bij het (her-)vinden van hun kracht. De ouderschapstheorie van Alice van der Pas biedt hiervoor handvatten. De theorietool: ‘ouderschapstheorie van Alice van der Pas’ vat de ouderschapstheorie samen en is geschreven voor JGZ-professionals. 

Bron: NCJ, september 2017

Reactie ActiZ Jeugd

ActiZ is van mening dat deze beide tools de professional, werkzaam in JGZ, thuisbegeleiding en jeugdzorg, behulpzaam kunnen zijn in de omgang met ouders.

Laatste nieuws