nieuws

Jeugd laarzen en schoenen
09 augustus 2017Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Wereldkaart prevalentie meisjesbesnijdenis

Uit onderzoek is gebleken dat Vrouwelijke Genitale verminking(VGV) wereldwijd voorkomt en niet alleen in Afrikaanse landen. Pharos heeft alle up-to-date kennis over prevalentie en soorten besnijdenis bijeengebracht op een A3 formaat wereldkaart.

Prevalentie

De WHO schat dat 200 miljoen meisjes en vrouwen in de wereld zijn besneden. Bij het in kaart brengen van prevalentie van vrouwelijke genitale verminking (VGV) lag de focus lange tijd op het Afrikaanse continent, met name landen in West en Oost Afrika, waar prevalentiecijfers hoog zijn. Diverse studies wezen de laatste jaren op het bestaan van deze traditie in landen ver buiten Afrika, zoals in Bangladesh, Colombia, Georgië, India en Iran. Meestal vindt besnijdenis in deze landen plaats in specifieke regio’s en/of in specifieke gemeenschappen.

Wereldkaart

De kaart is gratis te downloaden of tegen verzendkosten te bestellen in de webshop van PHAROS.

Bron: PHAROS

Reactie ActiZ Jeugd

ActiZ Jeugd is blij dat de kaart vernieuwd is, waardoor de professionals ook alert zijn op VGV bij kinderen en ouders afkomstig uit niet Afrikaanse landen, daardoor zal ook met deze ouders het gesprek over meisjesbesnijdenis aangegaan worden. Met uiteindelijk doel dat nog minder meisjes besneden zullen worden.

vgv-wereldkaart-2017-500

Laatste nieuws