nieuws

Jeugd laarzen en schoenen
24 augustus 2017Jeugd Nieuws, Samenwerking jeugd

Jeugdpoort wordt Samen voor de Jeugd

In de afgelopen jaren heeft Jeugdpoort zich geprofileerd als een platform voor het bespreken van jeugdstelselaangelegenheden met betrokken organisaties en de politiek in Den Haag. De 8 organisaties, waaronder ActiZ Jeugd, hebben besloten de vorm van hun samenwerking te gaan veranderen en zich meer te richten op het regionale. Dit gebeurt onder de vlag ‘Samen voor de Jeugd’. 

Na de transitie is er veel veranderd. Zo is het speelveld verplaatst naar het regionale en zijn de gezamenlijke issues veranderd. Om die reden zijn de 8 organisaties die aangesloten zijn bij Jeugdpoort, tot de conclusie gekomen dat het tijd wordt voor verandering en hebben we besloten te stoppen met de samenwerking in Jeugdpoort. Jeugdpoort zal als zodanig dan ook worden opgeheven rond 1 september 2017. 

Hoe de samenwerking precies vorm gaat krijgen is nog niet bekend. Al wel is duidelijk dat de partijen hiervoor meer het regionale speelveld op zullen gaan zoeken. Gezamenlijk zal gekeken worden kijken hoe regionale issues op de landelijke agenda te krijgen en als branche- en koepelorganisaties de belangen van onze leden in de regio beter over het voetlicht kunnen brengen.Gezamenlijk zullen we optrekken onder de vlag ‘Samen voor de Jeugd’, en regelmatig in overleg treden met Tweede Kamerleden. Immers samen staan we sterk. 

Daarbij wordt de gezamenlijke agenda niet uit het oog verloren; geprobeerd wordt de gezamenlijke actiepunten onverminderd op de agenda te houden.

Laatste nieuws