15 juni 2021Jeugd Nieuws

22 juni - Webinar voor wijkteams: 'Toepassen van de meldcode'

De nieuwe online Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk geweld is vanaf begin deze maand actief. Op 22 juni van 16.00 – 17.00 uur is er een start-webinar voor alle deelnemers. Werk je in een wijkteam of werk je er regelmatig mee samen? Dan kun je gratis meedoen.

De Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk geweld is een initiatief van Augeo Foundation in samenwerking met het ministerie van VWS. Het is een online scholings- en informatiecampagne speciaal voor wijkteams en loopt tot december dit jaar. Het doel is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het gebruik van de meldcode, het werken aan veiligheid in gezinnen en onderlinge ervaringsuitwisseling te bevorderen.

Webinar met wijkteam WIJ Groningen

Tijdens het start-webinar op dinsdag 22 juni vertellen drie professionals van het wijkteam WIJ Groningen welke situaties zij tegenkomen, en vooral hoe zij hier mee omgaan. Hoe integreren zij de stappen van meldcode in hun dagelijkse werk en wat levert dit op? Ook vertellen ze hoe ze samenwerken met Veilig Thuis. Hoe gaan zij om met belemmeringen en twijfels als: 'Ik weet het niet zeker, is het wel mijn taak hen hierop aan te spreken? Wat als ze boos worden? Ze hebben me net in vertrouwen genomen' etc. Hoe krijg je meer grip op je onderbuikgevoel dat er iets niet goed is, wanneer bespreek je het met collega’s en hoe breng je jouw waarnemingen onder woorden naar betrokkenen?

Natuurlijk kun je zelf al je vragen stellen tijdens het start-webinar en via de community kun je verder ervaringen uitwisselen.

Aanmelden voor het webinar

Het webinar is onderdeel van de Wijkteam-community. Om mee te doen, moet je je dus eerst aanmelden voor de gratis community op 1SociaalDomein via deze link: augeo.1sociaaldomein.nl/groepen. Na registratie op 1SoicaalDomein kun je je aanmelden voor de groepspagina ‘Wijkteam-community’ en het start-webinar. In deze flyer lees je meer over de Wijkteam-community die tot eind december van dit jaar loopt.  

Over Augeo Foundation

Augeo Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken we professionals, beleidsmakers en vrijwilligers om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Met online scholing en ervaringen van de Jongerentaskforce versterken we professionals. We organiseren steun voor kinderen, en doen samen met gemeenten onderzoek naar de aanpak van kindermishandeling. Samen geven we kindermishandeling geen toekomst.

Laatste nieuws