14 april 2020Jeugd Nieuws, Preventie en zorg

Informatie voor zorgverleners over roken en corona

Het Trimbos-Instituut heeft vanuit de Rookvrije Start een aantal acties ondernomen om zorgverleners te informeren over de relatie tussen roken en corona, en over de (telefonische) hulp bij stoppen met roken waar ouders naar verwezen kunnen worden.  

Zwangere vrouwen en ouders kunnen zich momenteel zorgen maken over hun eigen gezondheid en die van hun (ongeboren) kind. Ze kunnen vragen hebben over het coronavirus. Mensen die roken zijn waarschijnlijk gevoeliger voor het coronavirus. Eenmaal besmet lopen rokers een groter risico om ernstig ziek te worden.

Het is belangrijk dat de zorgverleners zwangere vrouwen en ouders kunnen vertellen over roken en corona, en welke stoppen-met-roken hulp er op dit moment beschikbaar is.
Zwangere vrouwen en ouders kunnen voor hulp bij stoppen met roken zich online aanmelden voor de telefonische coaching Rookvrije Ouders. Informatie voor (aanstaande) ouders over roken en corona is te vinden op de website Rookvrije Start. Er is daar ook een voorbeeldtekst beschikbaar.

Meer weten over stoppen met roken en corona? Lees de FAQ over corona van het Trimbos-instituut (voor professionals) of op Ikstopnu.nl/corona voor publiek.

Angela Bransen - vierkant klein

Laatste nieuws