JGD-Bedrijfsvoering

Digitale Nieuwsbrief: JGZ samen blijven vernieuwen

ZonMw toetste tussen 2010 en 2014 veelbelovende JGZ innovaties op hun wetenschappelijke onderbouwing en zet nu succesvolle werkwijzen in de etalage met een nieuw digitaal magazine: ‘JGZ samen blijven vernieuwen’. Collega’s uit de JGZ vertellen hierin zelf over hun ervaringen.

ZonMw lanceerde het nieuwe digitale magazine tijdens het jaarcongres van het NCJ op 25 november 2014 jongstleden. ‘JGZ samen blijven vernieuwen’ is voor professionals en managers in de jeugdgezondheidszorg.Innovatieve ideeën en werkwijzen die de JGZ vooruit helpen zijn gerubriceerd rond vijf thema’s: alternatieve contactmomenten, inzet nieuwe media, jongeren, nieuwe taken en triage.

Vernieuwing Uitvoeringspraktijk JGZ

Het digitale magazine komt voort uit het ZonMw-programma Vernieuwing Uitvoeringspraktijk JGZ. Het programma heeft in de periode 2010-2014 veelbelovende innovaties in de uitvoering van de JGZ ontwikkeld en getoetst. Door ook de implementatie te stimuleren helpt het programma de JGZ steeds aan te sluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en trends in de zorg voor jeugd. 

Methodes in de etalage

Collega’s uit de JGZ vertellen zelf over hun ervaringen. Door de kennis en de ervaringen uit het programma te delen, kunnen professionals en managers goed onderbouwd aan de slag met vernieuwingen in de eigen praktijk. Om zo de kwaliteit van de JGZ te verbeteren.

Direct aan de slag

Elk verhaal is voorzien van links, producten, tips van collega’s en handige websites waardoor u direct aan de slag kunt met vernieuwing in uw eigen praktijk. Ga naar www.zonmw-jeugdmagazines.nl.

Meer informatie

Bron: nieuwsbrief ZonMW jeugd

_DEF_ActiZ jeugd FC = voor normaal gebruik

ActiZ Jeugd