JGD-Preventie en zorg

Factsheet ‘niet aangeboren hersenletsel’

Jaarlijks lopen duizenden kinderen en jongeren hersenletsel op. Bij de meesten is dit letsel onzichtbaar. Daardoor worden de gevolgen vaak niet gezien of niet begrepen. Zo kampen kinderen bijvoorbeeld met hoofdpijn, concentratieproblemen en gedragsproblemen. Belangrijk is dat de kinderen én het gezin waarin zij opgroeien de juiste hulp krijgen!

Kennis delen
De gespecialiseerde kennis over opgroeien met NAH moet beter worden gedeeld met de kring van betrokkenen rondom het kind, zoals docenten en huisartsen. Ondanks alle goede wil gebeurt dat nog te weinig. Het is belangrijk om de gespecialiseerde kennis te vertalen naar concrete handreikingen voor de praktijk. Ook is het nodig dat de betrokkenen van het kind weten waar ze terecht kunnen voor informatie en advies. Hoe beter we de informatie toepasbaar maken, hoe groter de kans dat die informatie wordt gebruikt. Omwille van het kind.

Factsheet
Vilans ontwikkelde een factsheet over dit onderwerp . Vilans is het kenniscentrum voor langdurende zorg. Zij ontwikkelen vernieuwende en praktijkgerichte kennis. En ze versnellen de processen die nodig zijn om nieuwe kennis en goede voorbeelden succesvol door te voeren in de praktijk. Dat doen ze samen met professionals, bestuurders, cliënten en beleidsmakers. Zo houden ze met elkaar de langdurende zorg efficiënt, betaalbaar én van goede kwaliteit. En verbeteren zo de kwaliteit van leven van mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben.

_DEF_ActiZ jeugd FC = voor normaal gebruik

ActiZ Jeugd