JGD-Kwaliteit en opleiding

Nieuwe filmpjes over de BDS, Jeugd in Beeld en Samenwerken

Het NCJ heeft de afgelopen periode een drietal filmpjes ontwikkeld: Waarom eenduidige dossiervorming volgens de BDS? Jeugd in Beeld: betere gegevens voor een betere JGZ en Samenwerken, ben je speelbal of ben je speler?

Filmpje 1: Waarom eenduidige dossiervorming volgens de BDS?
Uniforme, gestructureerde zorgdossiers dragen bij aan de continuïteit en kwaliteit van de jeugdgezondheidszorg voor individuele kinderen. De gestructureerde registratie schept daarnaast kansen voor kwaliteitsverbetering op basis van geanonimiseerde gegevens over de jeugdgezondheid. In deze video vertellen JGZ-professionals en belanghebbenden waarom zij uniforme registratie belangrijk vinden. Aan het woord komen Maria Schutte (stafarts JGZ Vérian), Jeroen de Wilde (onderzoeker GGD Den Haag), Bernie Wiltenburg (manager JGZ STMR), Michiel van der Vlies (wethouder Hendrik-Ido-Ambacht), Inge Steinbuch (consultant Branchebelang, Ondernemerschap en Jeugd, ActiZ) en Ferdinand Strijthagen (directeur NCJ).
Bekijk het filmpje over de BDS

Filmpje 2: Jeugd in Beeld: betere gegevens voor een betere JGZ
Goede zorg is niet alleen het werk van artsen en verpleegkundigen, maar ook van wetenschappers, bestuurders en politici. Jeugd in Beeld (JIB) levert daarom betrouwbare, vergelijkbare gegevens over de jeugdgezondheidszorg in Nederland als basis voor gezonde beslissingen. In deze animatie wordt uitgelegd hoe de gegevens over de gezondheid van een individueel kind ook op collectief niveau een bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van het jeugdgezondheidsbeleid.
Bekijk het filmpje over JIB

Filmpje 3: Samenwerken, ben je speelbal of ben je speler?
Deze animatie is ontwikkeld in het kader van het project Samenwerken en kan met het visiedocument 'samen=beter' gebruikt worden om het onderwerp samenwerken binnen de organisatie bespreekbaar te maken. Het visiedocument is begin 2014 gereed. 'Samen= beter' dient als inspiratie en is gebaseerd op de uitkomsten van een literatuurstudie naar samenwerken én op gesprekken met sleutelfiguren uit de praktijk en experts op het gebied van samenwerken. Eén van de uitkomsten is dat de in gang gezette transformatie kansrijk is, niet eenvoudig, maar wel een kwestie van (gewoon) doen! Ieder heeft een aandeel, een verantwoordelijkheid om hiermee aan de slag te gaan. De JGZ kan een verbindende rol spelen. Ben je speelbal of ben je speler? Wat doe jij om de samenwerking te verstevigen? 
Bekijk het filmpje over Samenwerken.  

_DEF_ActiZ jeugd FC = voor normaal gebruik

ActiZ Jeugd