JGD-Samenwerking jeugd

Praktijkkaart Huisarts & jeugdarts

De huisarts en de jeugdarts komen elkaar vaker tegen door de invoering van de Jeugdwet. De nieuwe Praktijkkaart Huisarts & jeugdarts toont hoe ze elkaar kunnen aanvullen, juist doordat er sprake is van duidelijk afgebakende werkterreinen.

Hernieuwde kennismaking

De praktijkkaart roept op tot goede samenwerking, uitwisselen van contactgegevens en beschrijft wat de jeugdarts kan betekenen. Ook de kennis van de jeugdverpleegkundige wordt benoemd.Aan de hand van de Praktijkkaart Huisarts & jeugdarts zijn de twee werelden met elkaar te combineren zonder elkaar in de wielen te rijden. De jeugdarts ziet kinderen in een andere context dan de huisarts ziet. Hij of zij is daarnaast de linking pin naar de gemeente.

Onder huisartsen verspreid

De praktijkkaart is door de LHV samen met de vereniging Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN) ontwikkeld. Bij ‘De Dokter’ van donderdag 12 maart ontvangen de huisartsen een geplastificeerde praktijkkaart. In dit nummer staat ook een interview met Mascha Kamphuis. Zij is jeugdarts en voorzitter van de AJN, en is ervan overtuigd dat huisartsen en jeugdartsen elkaar veel te bieden hebben in de zorg voor kinderen.

Reactie ActiZ jeugd

ActiZ jeugd omarmt het initiatief, want goede samenwerking is een van de randvoorwaarden om de transities en transformatie te kunnen laten slagen. De bereikbaarheid over en weer is dan belangrijk.

Bron: LHV.nl

_DEF_ActiZ jeugd FC = voor normaal gebruik

ActiZ Jeugd