Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier voor de webversie.

21 dec 2017 Jeugdgezondheidszorg op de goede weg
Jeugd voorlopig 640px
Jeugdgezondheidszorg op de goede weg

In 2016 en 2017 voerde de inspectie onderzoek uit bij alle Jeugdgezondheidsorganisaties. 20 december 2017 is de eindrapportage gepubliceerd. De hoofdconclusie van het rapport is dat de JGZ organisaties over het algemeen verantwoorde zorg leveren en steeds meer inzicht hebben in de kwaliteit. Dit resultaat geeft de inspectie het vertrouwen dat de jeugdgezondheidszorg op de goede weg is.

Lees verder
logo inspectie
Data conferenties Professionalisering in Jeugdhulp en Jeugdbescherming

In januari zijn er weer regionale bijeenkomsten voor professionals in jeugdhulp en jeugdbescherming gepland. Bijeenkomsten zijn bestemd voor HR- en beleidsmedewerkers, leidinggevenden en medewerkers van gemeenten. Thema’s zijn onder andere beroepsregistratie, juiste professional op de juist plek en cliëntgericht werken.

Lees verder
Logo Professionalisering Jeugdhulp
NCJ organiseerde denkdiner JGZ Techagenda

Verschillende partijen in de jeugdgezondheid hebben een eerste stap gezet op weg naar een gezamenlijke visie op technologie in de jeugdgezondheidszorg. Tijdens het diner spraken ruim twintig betrokkenen van binnen en buiten de JGZ-sector over de bijdrage die technologie aan de JGZ kan leveren.

Lees verder
Logo NCJ
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_004

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2017

ActiZ Jeugd wenst u

Prettige Feestdagen

Kerstbal
BEROEPSINHOUD JEUGDGEZONDHEIDSZORG

NCJ en TNO ontwikkelen e-Health platform voor betere jeugdgezondheidszorg

Het NCJ en onderzoeksinstituut TNO hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van digitale innovatie van de jeugdgezondheidszorg (JGZ). Beide partijen gaan, samen met relevante stakeholders, een roadmap ontwikkelen voor digitalisering van de JGZ.

Lees verder

RVP nieuws december 2017 verschenen

In dit nummer van de RVP nieuwsbrief onder andere aandacht voor vervroegde RVP vaccinaties en Rijksvaccinatieprogramma in Nederland.

Lees verder 

Infectieziekten Bulletin themanummer Antibioticaresistentie

Het infectieziekten bulletin is een digitaal maandblad uitgegeven door het RIVM. Dit keer is het themanummer volledig gewijd aan antibioticaresistentie.

Lees verder 

Eerste Hielpriknieuws voor screeners verschenen

Deze nieuwe digitale nieuwsbrief van RIVM-DVP is speciaal samengesteld en bedoeld voor de direct betrokkenen (screeners) bij de uitvoering van de hielprik.

Lees verder 

't Kinderspreekuur - Hot topics in de jeugdgezondheidszorg

Een tiental interactieve nascholingsbijeenkomsten met de thema’s: eet maar raak, in gesprek met de kinderchirurg en coördinatie-ontwikkelingsstoornis. Elk onderwerp wordt belicht door een expert aan de hand van casuïstiek. U gaat naar huis met praktische handvatten.

Lees verder

NVK-symposium Vluchtelingen

Vluchtelingenkinderen hebben vaak zowel somatische als psychosociale klachten. Het goed opvangen en begeleiden van vluchtelingenkinderen zodat zij kunnen opgroeien tot stabiele volwassenen is dan ook van groot belang. Het symposium biedt informatie en handvatten voor de begeleiding van deze groep.

Lees verder 

Congres Vroegsignalering en Vroeghulp 2018

Bij fysieke, psychische of sociale problemen bij baby’s, peuters en kleuters is adequaat handelen van groot belang. Het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp op 21 februari 2018 biedt concrete handvatten voor diagnose en behandeling.
Lees verder 

BREDE JEUGDSECTOR

Alle kinderen kansrijk

Op 5 december 2017 vroeg de Kinderombudsman aandacht voor de groep van 378.000 kinderen die opgroeien in armoede. De Kinderombudsman deed dit met het rapport ‘Alle kinderen kansrijk’. Uit het onderzoek van de Kinderombudsman blijkt dat kinderen die opgroeien in armoede op alle vlakken in hun leven worden beperkt in hun ontwikkeling en dat het Nederlandse armoedebeleid onvoldoende aansluit bij wat deze kinderen echt nodig hebben.
Lees verder 

Verbetering gemeentelijke inzet preventie kindermishandeling

Het Nederlands Jeugdinstituut deed in opdracht van de Kinderombudsman onderzoek naar borging, inzet en bereik van de gemeentelijke preventieve aanpak. Gegevens van de 169 deelnemende gemeenten tonen aan dat er op alle 10 gemeten doelstellingen verbeteringen hebben plaatsgevonden ten opzichte van 2014.
Lees verder 

Cursus Peuter in zicht vernieuwd

Stichting Preventief op Maat heeft de vernieuwing van de oudercursus Peuter in Zicht afgerond. Deze herziening is uitgevoerd naar aanleiding van het onderzoek naar preventieve oudercursussen dat op verzoek van de stichting in 2015 is uitgevoerd. In samenwerking met Stichting Lezen en het Nederlands Jeugd Instituut is gewerkt aan de vernieuwing.
Lees verder 

Gratis kinderopvang voor KOPP/KVO-kinderen

In een aantal gemeenten krijgen kinderen van ouders met psychische problemen of een verslaving (KOPP/KVO) als proef gratis kinderopvang, hun ouders krijgen coaching om de kans op kindermishandeling te voorkomen.
Lees verder 

Bij- en nascholingsbrochure NSPOH verschenen

De nieuwe brochure Bij- en nascholing 2018 is verschenen. Uitgebreide informatie over het aanbod kunt u teruglezen op de website van het NSPOH.
Lees verder

UIT ACTIZ NIEUWS

Bestuurslid gezocht voor College Geneeskundige specialismen (CGS)

Voor de zetel in het College Geneeskundige Specialismen zoekt ActiZ een betrokken bestuurder met een medische achtergrond.
Lees verder (alleen voor leden) 

Ledenkorting abonnement Sociale Kaart Nederland

ActiZ is een samenwerking aangegaan met Sociale Kaart Nederland. U kunt zich aanmelden met het deelnameformulier, zodat vanaf begin 2018 uw gegevens uit de VVT-database worden doorgeleverd aan Sociale Kaart Nederland. Leden van ActiZ krijgen hierbij korting.

Lees verder (alleen voor leden)

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010