nieuws

Jeugd kinderschoenen en rode stoel Jeugd
11 oktober 2018Jeugd Nieuws

Coming Out Dag 2018, iedereen moet zichzelf kunnen zijn

Vandaag. Donderdag 11 oktober, wapperen de vlaggen om aandacht te vragen voor Coming Out Dag. Deze dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. 

Regenboogvlag hijsen Utrecht

De Regenboogvlag symboliseert verbondenheid. Voor LHBTI’s (lesbienne, homo, biseksueel, transgender en intersekse personen) is het open zijn over seksuele voorkeur en zich veilig voelen niet altijd makkelijk. Op school, op straat, op het werk, in de sport en natuurlijk ook in de zorg, is er vandaag extra aandacht voor diversiteit en openheid. 

ActiZ Jeugd was bij het startschot om vandaag de vlaggen te hijsen. De organisatie riep op tot: ‘365 dagen respect, tolerantie en inclusiviteit voor iedereen’. 

Mee doen

Veel organisaties vlaggen met een regenboogvlag of regenboogdoek op 11 oktober, doen jullie ook mee? 

Twitter

Berichten over deze dag staan ook op Twitter #regenboogvlag, #comingoutdag2018.

Laatste nieuws