nieuws

Jeugd laars en skateboard
16 november 2017Jeugd Nieuws, Samenwerking jeugd

Met jongeren in gesprek tijdens Voor de Jeugd Dag 2017

Onder de ruim 1.500 bezoekers aan de Voor de Jeugd Dag op 6 november 2017 in de Amsterdamse Westergasfabriek waren ook een aantal jongeren. Zij deden op hun eigen wijze verslag van de dag waar onderwerpen aan bod kwamen als: een duurzaam preventiebeleid, kinderrechten, kwetsbare jongeren, en jeugdhulp in gezinsvormen. 

Dag in beeld

Een impressie van de dag is terug te vinden via de videosamenvatting voordejeugddag.nl en de reportage Kindercorrespondent Tako Rietveld en Kinderburgemeesters Charlize en Mirte die op onderzoek uitgingen tijdens de dag.

De Voor de Jeugd dag is vooral bedoeld voor mensen die vanuit hun werk te maken hebben met jeugd, maar ook kinderen, jongeren en ouders waren aanwezig. Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS opende de dag. Ook minister Hugo de Jonge van VWS bracht een bezoek aan de Voor de Jeugd Dag. Hij sprak daar met verschillende jongeren. De Jonge: 'Het gesprek met jongeren zoeken, in plaats van over jongeren te praten, is enorm waardevol. En dat is wat hier vandaag gebeurt.' 

De Voor de Jeugd Dag werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden. De dag is een initiatief van de ministeries van VWS, VenJ en OCW en van de VNG en wordt uitgevoerd door VNG Congressen en het Nederlands Jeugdinstituut. 

Bron: Nederlands Jeugdinstituut

Laatste nieuws